fbpx

Ilmastohysteriaa ilmassa

Ilmastohysteriaa ilmassa

Mietinnässä rajuja ilmastotoimia.

IPCC on odotetusti julkistanut väliraportin, jossa se povaa suuria ongelmia, ellemme välittömästi ala toimenpiteisiin. Toimenpiteiksi on ehdotettu mm. hiiliveroja, jotka olisvat suuruusluokaltaan niin rankkoja, että teollisuus saataisiin niiden avulla pakotettua nollapäästöihin. Käytännössä tämä tarkoittaisi teollisuuden kustannustaakan kasvua ja sitä kautta jarruttaisi vientiä.

Vienti on taas meille elintärkeää, sillä sen tuotoilla pitäisi kyetä maksamaan ylisuureksi paisuneen julkisen sektorin kustannukset. Enkä nyt tarkoita sosiaalista pääomaa tuottavaa tärkeää väkeä, kuten poliiseja ja hoitajia, vaan lähinnä sitä suurta virkamiesporrasta ja ylisuuria johto-organisaatioita. No, jokainen ymmärtänee, että jos vienti ei vedä, niin teollisuuskin siirtyy sinne, missä se kykenee toimimaan sellaisella kustannustasolla, että sen kilpailukyky säilyy. Eli se siirtyy sinne, missä saastuttaminen on kontrolloimatonta.

Muita huomionarvoisia toimia on luonnollisesti autoilun verottaminen. Etenkin, jos auto sattuu olemaan kansalaisillemme tyypillinen hieman ikääntyneempi polttomoottoriauto. Verotus on luonnollisesti kevyempää valmistusvaiheessa jättimäisen hiilijalanjäljen omaavien sähköautojen ollessa kyseessä, koetaanhan muualla tuotettu energia sähkönsiirtohäviöineen puhtaammaksi silloinkin, kun se tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla. Varmasti tulemme myös näkemään erilaisia ruuhkamaksuja, kunhan ensin saadaan niitä kunnon ruuhkia aikaiseksi muuttamalla pääkaupunkiseudun leveät sisääntuloväylät kapeiksi kaupunkibulevardeiksi.

Myös kulttuuriimme voimakkaasti kuuluvaa puunpolttoa halutaan rajoittaa siitäkin huolimatta, että se on lämmitysmuotona edelleenkin hyvin suosittu, sillä puu on uusiutuva energiamuoto ja sopii olosuhteisiimme hyvin. Saunominen katsotaan kuitenkin turhaksi energian tuhlaamiseksi. Varmasti tästäkin asiasta joku saa vielä hyvän bisneksen, kun alkaa tuottamaan päästönormit täyttäviä lämmityskamiinoita ja kiukaita. Jotenkin tulee Sipilän paskalaki mieleen.

Energiamuodoista ilokseni ydinvoima oli mainittu, mutta aurinko- ja tuulisähkön osuutta oli kaavailtu nostettavaksi jopa 80 prosenttiin. Entuudestaan me tiedämme, että mitä lujempaa tuulimyllyt pyörivät, sitä kalliimmaksi se tulee veronmaksajille. Ilman tuulivoimatukea eivät myllyt pyöri. Aurinko- ja tuulienergia toimivat oloissamme huonosti silloin kun energiantarpeemme on suurin. Käytännössä ne tarvitsevat aina rinnalleen toisen järjestelmän, jolla energia tuotetaan silloin, kun aurinko ei paista, eikä tuule. Jokainen voi vain arvella, mikä on kahden päällekkäisen energiantuotantojärjestelmän rakentamisen hiilijalanjälki. Erityisesti tuulivoimaloiden rakentamisen hiilijalanjälki on jo muutenkin niin valtava, etteivät tuulimyllyt kykene sitä säästämään koko elinkaarensa aikana.

Lihansyönti on toki yksi suurista synneistä, eikä kriisitilanteissa tärkeää elintarvikeomavaraisuuden takaavaa maatalouttakaan katsota hyvällä. Grillissä tirisevä mehukas kunnon pihvi aiheuttaakin aina suunnatonta katkeruutta kasvissyöntiin hurahtaneiden keskuudessa, eikä kumma, sillä kovasta yrityksestä huolimatta he eivät ole kovinkaan hyvin onnistuneet jäljittelemään liharuokien makua. Itse toki ihmettelen kovasti, että miksi kasvissyöjillä on niin kova tarve jäljitellä liharuokien makuja.

Suomi on tehnyt näissä talkoissa jo ihan riittävästi. Jos me lähdemme kiristämään jo entuudestaan tiukkoja päästönormeja, niin me tuhoamme suomalaisen kulttuurin ja tavan elää. Tuhoamalla teollisuuden kilpailukyvyn me teemme Suomesta kehitysvaltion. Se lienee joillakin tavoitteenakin. Kun luen YK:n kestävän kehityksen ohjelmia, niin tulen miettineeksi, että onko se kestävän kehityksen maailma lainkaan sellainen, jossa ihmiset haluavat elää..? Kun katsoo Kiinan, Intian, Aasian ja kolmansien valtioiden saastuttamista, niin länsimainen ilmastonmuutosvouhotus näyttäytyy lähinnä isona vitsinä.

kevinservin.fi

Vastaa